نمایندگی شرکت انرژی

کولر آبی انرژی | بخاری انرژی | هیتر گازی انرژی | بخاری صنعتی

نکات مهم انتخاب انواع کولر آبی

نکات مهم انتخاب انواع کولر آبی

خواندن این مطلب حدود 10 دقیقه از شما وقت خواهد گرفت.

همانطور که می دانید امروزه روی پشت‌بام و تراس بیشتر خانه‌ها، کولرهای آبی همراه با کانال‌های مربوطه دیده می شوند. در کولر سلولزی آبی، جریان هوای خنک با استفاده از تبخیر سطحی لایه نازک آب موجود روی سطح پوشال ها یا سلولز کولرهای آبی ایجاد می گردد.

قبل از ارائه توضیحات در خصوص انواع، مزایا و روش انتخاب کولرهای آبی به اطلاع میرساند عرضه انواع کولرهای آبی معتبر با گارانتی اصالت کالا و زمان تحویل ۲ تا ۴ ساعته (در تهران) و مناسب ترین قیمت ها توسط انرژی نوین انجام می گردد. (ارسال برای شهرهای دیگر ۲ تا ۳ روز کاری بر اساس دوری مسافت)

مزایای کولر آبی

بطور کلی خنک سازی تبخیری از طریق کولر های آبی روشی رایج و بهینه برای ایجاد هوای خنک در محیط (به شرط اینکه میزان رطوبت نسبی هوا کمتر از ۴۰ درصد باشد)، می باشد.
معمولا استفاده از کولر های آبی در شهرهایی با هوای گرم و خشک توصیه می گردد. در این روش کولر آبی با ایجاد رطوبت در محیط، علاوه بر تأمین هوای خنک مورد نیاز، مانع از خشکی هوا، ترک خوردن وسایل چوبی و ایجاد الکتریسیته ساکن در این مناطق گردیده و علاوه بر خنک کردن به لطافت هوای محیط نیز کمک می نماید.
بنابراین بطورکلی می توان گفت از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق خشک و معتدل استفاده می شود.

اصلی ترین دلایل استفاده از کولرهای آبی بشرح زیر می باشند:

  • قیمت مناسب تر
  • مصرف برق پایین تر
  • نصب و راه اندازی آسان تر
  • هزینه جزئی بهره برداری و تعمیرات احتمالی
کولر سلولزی انرژی
کولر سلولزی انرژی

انواع کولر آبی

  • کولر پرتال یا متحرک

پرتابل یا متحرک همانطور که از نام آن مشخص است قابلیت جابه جایی و پرتابل بودن را دارد. مخزن این کولر یا به صورت دستی پر می شود و یا قابلیت اتصال مستقیم به شلنگ و شیر آب را دارد.

  • کولر ثابت

ثابت که معمول ترین نوع کولر سلولزی آبی است به دلیل داشتن ابعاد بزرگ بر روی پشت بام یا تراس یا بعضا در حیاط نصب میشود و با استفاده از کانال کشی میتوان از هوای خنک آن بهره مند شد.

کولرهای آبی ثابت، از نظر نحوه خنک کنندگی هوا، به دو نوع کلی کولرهای آبی معمولی (با پوشال) و کولرهای آبی سلولزی تقسیم می شوند.
همانطور که می دانیم در کولرهای آبی معمولی، با ریزش آب روی پوشال ها و عبور هوا از میان پوشال های خیس، هوای خنک ایجاد می شود و البته پوشال بعد از مدت کمتر از یک ماه پیوستگی خود را از دست می دهد و خالی شدن پوشال در بعضی نقاط، باعث کاهش راندمان خنک کنندگی در کولرهای آبی معمولی و پوشالی می گردد.

پد سلولزی
پد سلولزی کولرهای آبی

در کولر سلولزی آبی به جای پوشال از پد سلولزی استفاده می گردد که بدلیل پیوستگی حجمی سلولز نسبت به پوشال تامین هوای خنک در کولرهای سلولزی به صورت بهتر و پیوسته تری انجام می گردد.
استفاده از پد سلولزی بجای پوشال در کولر های آبی، بدلیل خاصیت جذب بیشتر آب نسبت به پوشال و همچنین قرارگیری لایه های منظم، موج دار و یکنواخت سلولز در کنار هم، توزیع یکنواخت آب بر روی پد سلولزی و در نتیجه وجود بیشترین سطح تماس موثر بین هوای عبوری و سطح مرطوب پد سلولزی ، باعث ایجاد خنکی بیشتر ( حدود ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد بیشتر از کولرهای با پوشال ) و عدم انتقال ذرات معلق هوا و باکتری ها به داخل کانال کولر می گردد.

کولرهای آبی با فن هوادهی پروانه ای یا آکسیال : در این نوع کولرهای آبی که مستقیما در محل پنجره قرار می گیرند، فقط امکان هوادهی مستقیم و بدون امکان عبور هوا از کانال وجود دارد. (بطور کلی نصب فن سانتریفیوژ در کولرهای آبی ثابت جهت غلبه بر افت فشار عبور هوا از درون کانال های هوای کولر انجام می پذیرد)، اما در صورتیکه مایل به استفاده مستقیم و بدون کانال کشی از کولر برای هر محل باشید می توانید از انواع کولر های آبی با فن آکسیال (پنجره ای) که قیمت آنها تقریباً نصف قیمت کولر های آبی رایج می باشد استفاده نمائید. (البته فراموش نکنید که جهت تامین هوای تازه این کولرهای آبی نیز باید این کولرها در فضای بیرونی ساختمان نصب شوند)
نوع پرتابل این کولرها نیز باید در محلی قرار گیرد که پشت آن، هوای آزاد بیرون از اتاق جریان داشته باشد.بنابراین کولرهای آبی با فن هوادهی آکسیال ( پنجره ای) فقط در مواردی قابل استفاده می باشند که هوای خنک آنها از دهانه خروجی هوای کولر مستقیما و بدون کانال کشی به فضای مورد نظر دمیده شود.

همچنین کولرهای آبی از نظر محل و نحوه هوادهی نیز به دو دسته تقسیم می شوند.
کولرهای آبی که دهانه خروجی یا کانال هوادهی آنها در یکی از اضلاع کناری کولرآبی قرار گرفته اند و نیز کولرهای هوادهی از بالا که کانال هوادهی آنها در سقف کولر قرار گرفته است.

کولرهای آبی هوادهی از بالا : این کولرهای آبی که مناسب ترین انتخاب جهت نصب در بالکن یا تراس واحدهای مسکونی می باشند، اولا امکان خنک نمودن هوای ورودی از هر چهار جهت کولر را دارا می باشند و ثانیا در صورت نصب در بالکن یا تراس، با توجه به هوادهی از بالا، دارای امکان کانال کشی راحت تری می باشند.

نکته مهم در خصوص راه اندازی کولرهای آبی با توجه به آمار برق گرفتگی های منجر به فوت در سرویس کولرهای آبی اینکه قبل از سرویس سالیانه یا فصلی آنها حتما کلید برق دستگاه را خاموش نمائید یا از سرویسکاران با تجربه کمک بگیرید.

لازم به ذکر است کولرهای آبی با هوادهی از بالا در هر دو نوع کولر با پوشال و کولر آبی با سلولزی تولید و عرضه می گردند.

در گروه کولرهای آبی سایت مرجع دماتجهیز که اولین (از سال ۱۳۸۳) و پربیننده ترین سایت فروشگاهی دستگاه های سرمایش و گرمایش در خاورمیانه می باشد (طبق داده های سایت جهانی Alexa.com) می توانید با اندکی حوصله جهت مطالعه توضیحات خلاصه و جامع ارائه شده، کالای مورد نظر خود را با مناسبترین قیمت (تضمین بهترین قیمت ها) و اطمینان خاطر از دریافت خدمات و گارانتی اصل و معتبر به راحتی خریداری فرمائید.

چگونگی انتخاب ظرفیت کولر های آبی

  • بمنظور انتخاب کولرهای آبی سلولزی یا پوشالی مورد نیاز، برای هر یک از آپارتمان ها بر اساس تفاوت در متراژ بنا و همچنین قرار گرفتن آن واحد در زیر بام ساختمان و یا قرار گرفتن در طبقات وسط، نحوه محاسبه و انتخاب کولر سلولزی آبی متفاوت است. اما تأکید می نماییم که در واحدهایی که در واقع سقف آنها بام ساختمان هستند، بدلیل تابش مستقیم نور گرم آفتاب داغ تابستان، احتیاج به انتخاب کولر آبی با ظرفیت خنک کنندگی بیشتر و حتی بعضا استفاده از کولر اسپلیت بعنوان سیستم کمکی دارند.
  • ظرفیت هوادهی کولرهای آبی باید متناسب با متراژ و سطح مفید زیربنای محل مورد استفاده و شرایط آب و هوایی (از لحاظ دما و رطوبت) انتخاب گردد.
  • چنانچه از کولر سلولزی آبی با ظرفیت هوادهی بیشتر از ظرفیت و ابعاد کانال کشی اجرا شده و یا ظرفیتی بیشتر از ظرفیت خروج هوای دریچه های کولر نصب شده در واحد خود استفاده کنید، صدای ممتد عبور هوا در طول زمان بهره برداری از کولرهای آبی بطور آزار دهنده ای شنیده می شود.

جهت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله چگونه کولرآبی مناسبی انتخاب کنیم؟ در انرژی نوین مطالعه نمایید.

رعایت نکات ایمنی در راه اندازی کولرهای آبی الزامی است

  • برق‌گرفتگی شایع‌ترین خطری است که موقع سرویس و راه‌اندازی‌ کولرهای آبی، صاحب‌خانه‌ها یا سرویس کاران را تهدید می‌کند. یادتان باشد که این کولرها کاملاً مرطوب‌اند و این رطوبت به تشدیدبرق‌گرفتگی کمک می‌کند.
  • بدنه فلزی است و سیم‌پیچی آن کمی مبهم است. پس تعمیر و سرویس آن را به دست متخصصان بسپارید و هرگز برای تعمیر یا سرویس آن تنها به پشت‌بام نروید.
  • اگر تازه به خانه‌ای اسباب‌کشی کرده‌اید، قبل از تعویض پوشال ، ابتدا با یک فازمتر بدنه کولر آبی را چک کنید تا برق نداشته باشد ولی از نظر اصولی باید سیستم برق کولرهای آبی دارای سیستم محافظ جان باشند تا چنانچه اتصال الکتریکی ایجاد گردید ، به طور اتوماتیک برق قطع گردد و خطری متوجه سرویسکار کولر نگردد.
  • ولی در هر حال اگر مایلید خودتان کولر خود را سرویس نمایید، حداقل قبل از دست زدن به کولر، از خاموش بودن آن کاملا مطمئن شوید. بهتر است همراه با یکی از اعضای خانه به پشت بام بروید و یا حداقل به اعضای خانه اطلاع دهید که برای انجام سرویس کولر به پشت بام می روید.

در هنگام روشن کردن کولر آبی به نکات زیر توجه نمایید

  • هنگام روشن کردن کولر سلولزی آبی لازم است پنجره آشپزخانه و یا یکی از اتاق ها به اندازه ای که موجب تخلیه هوای ورودی از دریچه های کولر به داخل آپارتمان گردد و همچنین تهویه هوای آشپزخانه مقداری، باز گذاشته شود.
  • همچنین بمنظور جلوگیری از خطرات احتمالی خاموش شدن شعله اجاق گاز بوسیله جریان هوای کولر ، تعبیه دریچه در داخل آشپزخانه ها مجاز نمی باشد.

نکاتی در مورد نصب و تعویض پوشال یا پد سلولزی در کولر آبی

  • در صورتیکه محل نصب کولر مورد نیاز شما در بام ساختمان است، لطفا قبل از خرید به ابعاد محصول مورد نیازکه در جدول مشخصات فنی هر کولر سلولزی آبی آورده شده است و امکان عبور آن از درب پشت بام ساختمان دقت فرمائید.
  • انواع کولرهای آبی ثابت معمولا روی پایه از نبشی نمره ۳ یا ۴ بر اساس ارتفاع مورد نیاز قرار می گیرد .(که باید بصورت جداگانه خریداری گردد.)
  • یکی از مهمترین نکات در هنگام نصب توجه به موضوع تراز دقیق و افقی بودن کولراست، زیرا در صورت عدم رعایت این مطلب توزیع آب روی پوشال ها (یا سلولزها) بصورت یکنواخت انجام نمی پذیرد و بخشی از سطوح خنک کننده خشک و بدون کاربری باقی مانده و موجب کاهش میزان خنک کنندگی هوای خروجی  می شود.
  • همچنین در صورت نصب غیر تراز کولر ، بتدریج فن سانتریفیوژ کولر دچار عدم تعادل ،ارتعاش،ایجاد صدا و آسیب دیدن یاتاقان کولر گردیده و نهایتاً این ارتعاشات به بدنه منتقل گردیده و موجب خرابی کلی بدنه می گردد.
  • هرسال باید پوشال کولرتان را تعویض کنید و کولر را توسط سرویسکار، سرویس نمایید، بطوریکه سطوح داخلی و کف کولر نیز باید کاملاً تمیز شود چرا که پوشال کولرها مملو از گردوغبار و قارچ و باکتری است و از آنجا که داخل کولر آبی مرطوب است و آفتاب نیز به داخل کولر نمی‌تابد، این آلودگی ها با جریان هوا به داخل خانه راه می‌یابند.
    این مشکل به‌ویژه در شهرهای آلوده‌ای نظیر تهران که ذرات معلق در هوا بیشتر است، تشدید می گردد، بنابراین پوشال ها و حتی پدهای سلولزی در کولرهای آبی باید در زمان معین تعویض گردند.
  • زمان تعویض پوشال در کولرهای آبی با پوشال، حداقل سالی یک بار و در شهرهای با هوای آلوده مانند تهران، دو بار در سال (یکبار اول خردادماه و یکبار اول مردادماه) می باشد.
  • زمان تعویض سلولز در کولرهای آبی سلولزی هر ۳ تا ۵ سال یکبار (براساس میزان املاح آب و کیفیت هوای شهر محل نصب کولر سلولزی) متغیر می باشد.
  • همانطور که توضیح داده شد، استفاده از پد سلولزی به جای پوشال در کولرهای آبی دارای مزیایی مانند خنک کنندگی بیشتر و فیلتر بهتر ذرات معلق هوا می باشد ولی توجه داشته باشید که در هنگام تعویض پدها، بدلیل استفاده از چسب و رزین در ساخت پدهای سلولزی، ابتدا باید چندین بار آب عبوری از روی پدهای سلولزی که در تشتک جمع گردیده است تخلیه شود تا از استشمام بوی بد و نامطبوع آنها در فضای داخلی منزل یا محل کار جلوگیری گردد.
    با توجه به نحوه خنک کنندگی هوا در تمامی مدل های کولر های آبی لازم است بمنظور جلوگیری از شرجی شدن هوا و یا اصطلاحاً دم کردن هوای داخل ساختمان ، محل نصب کولرهای آبی به گونه ای انتخاب شوند که قادر به استفاده از هوای آزاد باشند.
  • همچنین با توجه به اینکه استفاده از کولرهای آبی معمولاً در مناطقی با آب و هوای نسبتاً خشک تابستانی رایج می باشد و از طرف دیگر هر کولرهای آبی علاوه بر مصرف برق بطور متوسط در هر شبانه روز حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مصرف می نماید، بنابراین بهتر است با نصب یک ترموستات در مسیر جریان برق کلید  نسبت به کنترل عملکرد کولر و مصرف غیر ضروری آب و برق در بسیاری از زمان ها اقدام فرمائید. (البته مقدار دقیق آب مصرفی در هر کولر علاوه بر ابعاد و ظرفیت و هوادهی کولر سلولزی آبی به موارد دیگری مانند دمای هوا، میزان رطوبت نسبی هوا و مدت کارکرد کولر نیز بستگی دارد)
  • در اینجا تأکید می نماییم با قرار دادن روکش روی بدنه کولر در پایان فصل تابستان، علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب باران در فصل پاییز و زمستان به داخل تشتک و ممانعت از زنگ زدن آن و نیز جلوگیری از نشستن گرد و خاک هوا روی پره های فن سانتریفیوژ کولر که عامل اصلی دمیده شدن خاک در ابتدای فصل راه اندازی کولر در سال بعد می باشد، از هدر رفتن مقادیر بسیار زیاد انرژی حرارتی منزل یا محل کار خود از طریق مکش دریچه و کانال هوای کولر جلوگیری نمایید.

اهمیت کانال کشی صحیح در کولرهای آبی

  • مقدار هوادهی و خنکی ایجادشده مستقیما به رعایت اصول مهندسی کانال کشی کولر بستگی دارد، همچنین توجه به توضیحات ارائه شده در بخش راهنمای خرید هر یک از انواع کولرهای آبی راهگشا می باشد.
  • لازم است کانال کشی کولرآبی براساس نقشه محاسباتی مهندسین تاسیسات و برمبنای جداول داکتیلاتور واستانداردهای کانال کشی (ازنظرابعاد کانال، حجم هوای عبوری، انشعاب گیری وقوس کانال) انجام پذیرد، در صورت تمایل و کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید به نکات مهم انتخاب در بخش کانال و دریچه های هوای سایت انرژی نوین مراجعه فرمایید.
  • بمنظور افزایش بازده خنک کنندگی کولرهای آبی، اکیدا توصیه می شود از قرار گرفتن کولر و کانال مربوطه در معرض تابش مستقیم نور آفتاب جلوگیری گردد، بنابراین با تعبیه سایبان بر روی آن و عایق کاری کانال کولر از انتقال گرمای تابش آفتاب به مجموعه کولر و کانال جلوگیری فرمایید. (طبق مقررات ملی ساختمان در صورتیکه طول مسیر کانال کولر در معرض تابش آفتاب بیش از ۲ متر باشد ، عایق کردن کانال کولر الزامی است.)
  • تأکید مجدد : رعایت ابعاد کانال کولر بر اساس جداول و محاسبات مهندسی و داکتیلاتور انجام گیرد.

معمولا اجزای هر کولر سلولزی بصورت کلی به دو بخش مکانیکی و الکتریکی تقسیم می گردد.

بخش مکانیکی متشکل از بدنه، ناودان ها ،فن، شناور ، کانال های داخلی و خارجی، یاتاقان، پولی و تسمه پروانه، سه راهی آب می باشد.

بخش الکتریکی متشکل از پمپ آب، الکتروموتور دو دور فن، جعبه اتصال یا ترمینال، خازن راه انداز، خازن اصلاح ضریب قدرت، کابل ۴ رشته و همچنین کلید مخصوص می باشد ،  اجزای تشکیل دهنده کولر آبی در وبلاگ انرژی نوین اطلاعات تکمیلی را عرضه می دارد.

اجزای تشکیل دهنده کولر آبی
اجزای تشکیل دهنده کولر آبی

پست های مرتبط :

چگونه کولر آبی مناسبی انتخاب کنیم؟
کولر سلولزی آبی

چگونه کولر آبی مناسبی انتخاب کنیم؟

اکثر ما با کولر، این وسیله سرمایشی قدیمی آشنایی داریم و اگر درب آن را باز نماییم شاهد جعبه آبی رنگی خواهیم بود.

ظاهر آبی رنگ کولر آبی شاید در ظاهر احساس خوشایند و آرامش بخشی را برای شما تداعی نماید اما در صورتی که به تجهیزات داخلی آن و سرویس دوره ای توجه نشود می تواند تمامی حس ها را از شما گرفته و موجب بهم ریختن اعصاب و روان شما نیز شود.

ادامه مطلب »
تفاوت کولر آبی سلولزی و پوشالی
کولر سلولزی آبی

تفاوت کولر آبی سلولزی و پوشالی

کولر آبی انرژی با توان ،حجم و قدرت های مختلف در بازار موجود می باشد. معمولا از توان ۳، ۵، ۷ و ۱۲ هزار تولید و عرضه می گردد .

این کولرها که به دلیل کاربرد فراوان در ایران، به صورت کاملا داخلی تولید می شوند و طرفداران بیشتری در میان مردم دارند. اعدادی که توان کولرهای آبی را اعلام می کنند، به ما نشان می دهند که آن کولر در زمانی معین، قدرت مکش و دمش چه میزان هوایی را دارد.

ادامه مطلب »
بالا بردن راندمان و عمر مفید کولر آبی
کولر سلولزی آبی

بالا بردن راندمان و عمر مفید کولر آبی

شرکت انرژی تولید کننده انواع کولر آبی می‌دانند مردم ما نیازمند کولرآبی با راندمان بالا و مصرف انرژی پایین هستند، به همین خاطر تمام تلاش خودشان را در بهبود این مهم انجام می‌دهند

ادامه مطلب »
نکات مهم در نصب بخاری گازی و دودکش
بخاری گازی

نکات مهم در نصب بخاری گازی و دودکش

گرمای بخاری در حالی که بسیار لذت بخش است به همان میزان خطر آفرین نیز می باشد. بخاری های گازی حوادث تلخی را در صورت رعایت نکردن ایمنی در پی دارند. استنشاق گاز و عدم رعایت نکات ایمنی در نصب بخاری گازی عامل مرگی با نام مرگ خاموش خواهد بود .

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجود
  • ویژگی های دلخواه
  • ویژگی ها
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات اضافی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
جشنواره فروش فصلی محصولات گرمایشی و سرمایشی انرژی